AGRANA-STUDEN Grupa

AGRANA-STUDEN Grupa se sastoji od deset operativnih joint venture kompanija osnovanih od strane AGRANA Grupe i STUDEN Holdinga, koje su odgovorne za trgovinu, preradu i distribuciju šećera i zaslađivača u svim oblicima i formama. Ovo strateško partnerstvo omogućava da AGRANA-STUDEN Grupa bude omiljeni snabdjevač kristalnog šećera u jugoistočnoj Europi.

AGRANA-STUDEN Sugar Trading je glavna trgovinska kompanija AGRANA-STUDEN Grupe. Kompanija je osnovana 2006. godine u Beču, a odgovorna je za nabavku sirovog i bijelog šećera sa svjetskih tržišta po konkurentnim cijenama.

Rafinerija šećera STUDEN-AGRANA je osnovana 2006. godine u Brčkom sa ciljem obezbjeđivanja stalnog snabdijevanja visokokvalitetnim šećerom za tržište jugoistočne Europe. Rafinerija prerađuje sirovi šećer od šećerne trske u najfiniji bijeli kristalni šećer sa kapacitetom od 180.000 mt godišnje.

AGRAGOLD i AGRANA-STUDEN distributivne kompanije su odgovorne za prodaju bijelog kristalnog šećera (kao i druge proizvode STUDEN Holdinga) širom jugoistočne Europe, uključujući Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Makedoniju, Albaniju i Kosovo.

Open job positions

Find your dream job